Viimased blogi sissekanded

Kanal : Nele blogi.

 

24.04.2019

Esimesed grillid

Grillihooaeg on jõudsalt alanud! Poeletid on lookas (kui just ei satu Selverisse sellel hetkel, kui ühtegi toorvorsti ei ole riiulil) ja palju uusi maitseid on proovida. Mina pigem olengi selline, kelle käsi haarab uue ja huvitava järele, kui see, kes klassikutele kindlaks jääb. #11:33 24.04.2019 kanalilt Nele blogi.

21.04.2019

Lihavõttelaud

Pikk nädalavahetus jätab rohkelt aega söögitegemiseks. Ja nagu selliste pühade puhul ikka, meeldib mulle uurida, mida pakutakse maailma teistes köökides. Lihavõtte traditsioonid ja toit, mida süüakse, võivad riigiti olla väga erinevad. Üritasin välja valida enda jaoks kõige huvitavamad. #09:54 21.04.2019 kanalilt Nele blogi.

08.04.2019

Haug koheva riisiga

Kala on minu meelest alahinnatud ja kala võiks leida toidulaualt rohkem. Pean ka tunnistama, et minagi söön loomaliha kordades rohkem. Ent kui rääkida kalast, siis minu lemmik on kõige tavalisem Eesti vetest leitav haug. Minu jaoks klassika on küpsetada haug ahjus koos hapukoorega. #16:23 08.04.2019 kanalilt Nele blogi.

28.03.2019

Ă•lles hautatud vorstid

Viimasel ajal olen toidutegemisel kasutanud erinevaid alkohoolseid jooke. Küll veini, siidrit, õlut ja viina. Nüüd on kord jällegi õlle käes. Kui viimati kasutasin heledat, siis nüüd tumedat õlut. Õlu annab toidule omapärase tummise maitse ja sobib eriti hästi hautiste ja liha juurde. #08:05 28.03.2019 kanalilt Nele blogi.

20.03.2019

Marineeritud viinamarjad

Kui ma esmakordselt seda retsepti internetis nägin, ei olnud mul väga sellesse usku. Tegin küll valmis, kuid mõttes olin ta juba maha matnud. Kui kuuled sõna "marineeritud", siis ilmuvad silme ette eelkõige kurgid, seened, sibulad, tomatid. Midagi magusat väga mitte. #17:40 20.03.2019 kanalilt Nele blogi.

19.03.2019

Hakklihapallid hakklihakastmes

Hakkliha ei ole kunagi liiga palju! Ja kellele ei meeldiks lihapallid!? Kombineerisin oma lihapallid hakklihakastmega. #20:47 19.03.2019 kanalilt Nele blogi.

14.03.2019

Juustune kartulipudruvorm peekoniga

Sirvisin Jamie Oliveri kokaraamatut ja mõtlesin, mida süüa teha. Silm jäi karjuse piruka peale. Mida mul aga ei olnud, olid vajalikud komponendid. Ent inspiratsiooni andis see retsept siiski. #20:39 14.03.2019 kanalilt Nele blogi.

12.03.2019

Ă•unasiidris hautatud sealiha

Sealiha on hea liha! Kui rääkida lihast, siis ma ei teagi, mis on minu lemmik: siga, lammas või veis. Sealiha puhul meeldib mulle tema rasvast tulev mahlakus, lamba juures tema spetsiifiline maitse ja veis on mõnusalt ehe. Seekord sai valmistatud sealiha. #08:32 12.03.2019 kanalilt Nele blogi.

05.03.2019

Vastlapäev

Soolase armastaja, nagu ma olen, tegin sel aastal ka vastlakukli soolaseks. Inspiratsiooni sain hernesupist, kombineerides peekoni ja herne maitse. Kuna minu "pagari oskused" hiilgavad ei ole, läksin kindla peale välja ja võtsin oma kukli "baasretsepti" Nami-Namist (https://nami-nami. ee/retsept/2431/horgud_vastlakuklid). #21:12 05.03.2019 kanalilt Nele blogi.

27.02.2019

Pasteedine makaronivorm

Mida teha õhtusöögiks, kui külmkapis on vaid Linnamäe Lihatööstuse põdramaksa pasteet, poolik Alma hapukoor, Saaremaa suitsutatud Kadaka riivjuust, Rakvere LK inglisepärane toorsuitsupeekon, hapukurk ja veidi paprikat? Väga loov ma ei olnud, kuid valmis pasteedine makaronivorm. #18:00 27.02.2019 kanalilt Nele blogi.

25.02.2019

Eesti Vabariik 101

Milline oli sinu Eesti Vabariigi sünnipäev? Minu oma oli võiks öelda "kilune". Kuigi eesti toit ja köök on palju enamat kui kilu, meenuvad Eestiga seoses esimesena alati kiluvõileivad. Kuna pelgalt võileibadega piirduda ei tahtnud, siis tegin hoopis väikese tordi ja kõrvale salati. #19:03 25.02.2019 kanalilt Nele blogi.

18.02.2019

Tatrapilaff

Tatar ei satu just tihti toidulauale. Kuigi mulle tatar väga maitseb, kipub käsi haarama ikka pigem pasta või riisi järele. #18:46 18.02.2019 kanalilt Nele blogi.

15.02.2019

Suvikõrvitsavorm/lasanje vs conchigliette mahe tatrapasta krevettidega

Suvikõrvitsavorm/lasanjeVaja läheb:1 suurem suvikõrvits500g kodujuustu3/4 klaasi riivitud parmesani2 muna1tl küüslaugupulbrittomatikastetsoolapipartshampinjoneLõika suvikõrvits õhukesteks viiludeks. Sega kokku nn täidis. #18:40 15.02.2019 kanalilt Nele blogi.

08.02.2019

Marry Me Chicken

Lähenemas on Valentinipäev ehk eesti keeles sõbrapäev. Ja sellest inspireerituna otsisin ma interneti avarustest välja hulga retsepte, mida selle päeva puhul hea teha oleks. #19:50 08.02.2019 kanalilt Nele blogi.

16.01.2019

VĂĽrtsikas kanalasanje

Lehelt daysoftheyear. com leiab igasugu huvitavaid päevi. Täna on näiteks "International Hot and Spicy Food Day". Ja mis oleks parim viis selle tähistamiseks!? Loomulikult üks mõnusalt vürtsikas õhtusöök. #19:03 16.01.2019 kanalilt Nele blogi.

13.01.2019

KanasĂĽda sibula ja seentega

Broileri enim kasutatav osa on kindlasti rinnafilee. Et menüü liiga igavaks ei muutu, leiab poest õnneks ka näiteks broilerisüda. Süda on poelettidel odavam ja kindlasti mitte vähemmaitsev. Ka viise, kuidas südant valmistada on erinevaid. #18:38 13.01.2019 kanalilt Nele blogi.

11.01.2019

Minestrone supp

Kuidas tähistada rahvusvahelist piimapäeva siis, kui sulle piim ei maitse?! Minestrone supp ei ole küll klassikaline variant, mida teha. #20:05 11.01.2019 kanalilt Nele blogi.

13.12.2018

Paneeritud sealiha bulguriga

Retsepti valmistamisel sain lõpuks ära kasutada ammu koju ostetud riisijahu ning Steel-Function of Scandinavia ümmargused vormid, mis samuti siiani lihtsalt kapis seisid. Sealiha kõrvale sobiks hästi ka riis, ent kuna mina olen suur bulguri sõber, siis tegin hoopis seda. #20:58 13.12.2018 kanalilt Nele blogi.

20.11.2018

Kartulisalat Läti moodi

Nädalavahetusel tähistati Läti sünnipäeva. Läti on meile väga lähedal, ent läti köögi vastu ma eriti suurt huvi pole tundnud. Ja ega väga palju teadmisi pole praegugi, sest uitmõttena valmistada midagi läti köögist, läks mul retseptide otsimisega kiireks ja midagi põhjalikumalt lugeda ei jõudnud. #19:58 20.11.2018 kanalilt Nele blogi.

16.10.2018

Läätse-hakkliha-pada

Läätsed on lemmikumaid toiduaineid köögis. Üheks suureks lemmikuks on türgi läätsesupp. Ent läätsedest saab valmistada ka palju muud. Ma olen valanud oma kuivained ümber purkidesse ja teinud vea, et pole neid sildistanud. Ehk hetkel mul pole aimugi, mis sorti läätsed mul kodus on. #19:06 16.10.2018 kanalilt Nele blogi.

 

Kajastused