Viimased blogi sissekanded

Kanal : Kokkama

 

17.04.2019

Imelised "mõranenud" profitroolid

Muretainast kattega profitroolide armastus sai alguse minul Tallinnas asuvast Ristikheina kohvikust. Seal müüakse juba tubli mitu aastat sedasorti profitroole, mille seest leiad ohtralt täidist. #20:43 17.04.2019 kanalilt Kokkama

Bataadivõileivad avokaadoga

Taas eksivad siia blogisse ära võileivad bataadist. Ma ei saa miskit parata- need maitsevad imeliselt ning praeguste kevadiste ilmadega sobivad need võileivad ka suurepäraselt. Kusjuures olen seesuguseid võileibasid viimasel ajal nii mõnegi toidukoha hommikusöögimenüüs näinud. #20:42 17.04.2019 kanalilt Kokkama

02.04.2019

Porgandi ja hakklihaga tatrapuder

Kui oled tatraga sõber, siis soovitan sellesse retsepti keskenduda, sest enam nostalgilisemaks ja lihtsamaks asi enam minna ei saa. Tatar on minu jaoks selline tooraine, mida mingi aeg teen igapäevaselt, siis aga tekib pikk vahe seniajani, kuni avastan selle taas. #17:39 02.04.2019 kanalilt Kokkama

28.03.2019

Uudiseid suvepealinnast: Pärnu Restoranide Nädal on taas saabumas! Auhinnamängust ka!

Kevade saabumine tähendab seda, et suvepealinnas toimub taas Pärnu Restoranide Nädal. Seega, märkige endale märkmikku, et 6-14. aprillini olete hõivatud restoranide nädala külastamisega;) Osalevad restoranid pakuvad sel perioodil 2-käigulist lõunasööki hinnaga 10 ja 12 eurot ning 3-käigulist õhtusööki hinnaga 18 ja 22 eurot. #14:54 28.03.2019 kanalilt Kokkama

27.03.2019

Kreemja kattega seenevõileivad

Erinevate seenetoitudega on lugu nii, et olen ise neist hullupööra vlimustuses, kahjuks aga minu ülejäänud pere suhtub asjasse täpselt vastupidi, mistõttu eksivad seeneroad meie toidulauale küllaltki harva. Kahju! Siiski üllatan end ise vahest mõne kelmika toiduga, kus seened on uhkelt peaosas. #10:15 27.03.2019 kanalilt Kokkama

24.03.2019

Sega-kokku šokolaadiküpsised

Mulle tundub, et mida lähemale kevadele, seda rõõmsamaks muutuvad inimesed Sinu ümber. Esimestest kevadistest päikesekiirtest ammutatakse uskumatult palju energiat, mis lihtsalt kisub kogu näo üheks surueks naeratuseks vorpima. #20:55 24.03.2019 kanalilt Kokkama

10.03.2019

Kaerahelbepuder tĂĽĂĽmiani, peekoni ja parmesaniga

Soolasest pudrust ei saa ma kuidagi rääkimata jätta. Õigemini olen sellest siin blogis pajatanud vist juba nii palju, et kordade lugemiseks jääb ühe käe sõrmede peal väheks. #19:29 10.03.2019 kanalilt Kokkama

05.03.2019

Lihtne lõhe-kartulivorm

Järgnevalt midagi klassikaliselt head! Kui viimasest kartulivormi valmistamisest on liialt kaua möödas, siis on aeg see viga parandada. Kui ma nüüd üle pika aja taas selle tegemise juurde jõudsin, siis peab tõdema, et lihtsa olemusega argipäevaroad on tihtipeale kõige mõnusamad. #18:00 05.03.2019 kanalilt Kokkama

01.03.2019

Hapukoore-juustukattega plaadipirukas (ja üks auhinnamäng)!

Pirukat võib küpsetada mis tahes ajal. Seega, kui Sul liiguvad mõttes juba rannavormi suunal, siis üks mahlane kanapirukas ei tee kunagi halba. #08:06 01.03.2019 kanalilt Kokkama

Vastla-croissant´id mandlikreemiga (ehk vastlakuklid pisut teisel moel)!

Vastlakuklitest ei saa ma ikka veel üle ega ümber. Just siis, kui ma mõtlen, et rohkem ma neid ei tee, siis näen ma kuskil jälle mõnda toredat ideed, mis lihtsalt ajab kööki kokkama. #07:37 01.03.2019 kanalilt Kokkama

25.02.2019

Toorpuder maapähklivõi ja šokolaaditükkidega

Üleöö valminud toorpudrust olen ma siin blogis juba üsna mitu korda rääkinud, kuid ikka võlub see mind oma lihtsuse ja imelise maitsega. Seesugune puder võib vabalt olla nii hommikusöögi kui ka magustoidu eest. #20:41 25.02.2019 kanalilt Kokkama

17.02.2019

Koorene kana tüümiani ja päikesekuivatatud tomatitega

Mul on hetkel käimas igasugu põnevaid projekte ja tegemisi ning seetõttu jõuan siia blogise pisut harvem, kui sooviksin. Sellegipoolest ei jäta ma blogi unarusse ning püüan jagada siin oma retsepte nii tihti kui võimalik. Tegelikult mul ongi üsna mitu retsepti ootel, mida jagada sooviksin. #18:06 17.02.2019 kanalilt Kokkama

11.02.2019

Ĺ okolaadine leivatort

Kui parasjagu ei jagata veebruarikuus vastlakuklipilte, siis ilmuvad paratamult igalpool isamaalised retseptid leiva, kilu ja muu taolisega. Tegelikult on selleks ka põhjust ning tuleb tunnistada, et ka seesama postitus on pisut mõjutatud 24. veebruarist. #08:53 11.02.2019 kanalilt Kokkama

08.02.2019

Tummine brownie (gluteenivaba!)

Brownie söömisel on üks oluline kriteerium - sa pead armastama šokolaadi, sest see küpsetis on sellest maiusest nii läbi imbunud, et šokolaadivihkajatel pole mõtet selle koogi poole isegi vaadata. #08:11 08.02.2019 kanalilt Kokkama

05.02.2019

Erilised oliiviõlitrühvlid

Kui Sulle oliiviõli trühvlites pisut võõristust tekitab, siis tegelikult on kartus asjatu. Tõsi, oliiviõli jääb nendes trühvlites tunda, kuid kui Sul on olemas pudelike head oliiviõli, siis on positiivsed maitseelamused garanteeritud. #22:54 05.02.2019 kanalilt Kokkama

02.02.2019

Suitsukanamääre päikesekuivatatud tomatitega

Kuigi mul on viimasel ajal suuremat sorti avokaadomäärde hullus, siis tegelikult ei jäta mind külmaks ka kõik teised taolised isetehtud võided. Võtame näiteks sellesama suitsukanamäärde, mille valmistamine on nii lihtne ja kiire, et sobib ka kõige kiiremal hommikul kokku mikserdada. #14:13 02.02.2019 kanalilt Kokkama

24.01.2019

Imelihtne jogurtikook

Sel kolmapäeval (23. 01. 19) ilmunud Naistelehe köögirubriigis harutan lahti želatiini keerulisena tunduva maailma. Jagan samm-sammulisi õpetusi, kuidas kasutada želatiinipulbrit ja ka -lehti. #14:18 24.01.2019 kanalilt Kokkama

21.01.2019

KĂĽpsetamata kaerahelbekĂĽpsised!

Ma olen kindel, et ma pole ainuke, kellele kaerahelbeküpsised toovad koheselt kaasa mõnusa nostalgiatunde. Kunagine kokandusmaailma superstaar Salme Masso õpetuste järgi võisid ühed kodused kaerahelbeküpsised sisaldada kõike seda, mis koduses majapidamises hädasti ärakasutamist vajavad. #12:04 21.01.2019 kanalilt Kokkama

17.01.2019

Nagu Raffaello kommid!

Kui miski viitab vähekenegi lumivalgele Raffaello maiustusele, siis minu tähelepanu on koheselt pälvitud (umbes sama lugu on mul Maiuspala kommidega). Need kookosemekiga kommid on mul südames juba kaua ning ei ole harv juhus, kui karbike neid hõrgutisi mind magusasahtlis ootamas on. #17:47 17.01.2019 kanalilt Kokkama

05.01.2019

Röstitud kikerherned pärmihelveste ja suitsupaprikaga

Röstitud kikerherned kuuluvad minu lemmikute hulka juba päris pikka aega. Kord teen neid lihtsalt soolaga, kord rikastan kaneeli, kardemoni ja suhkruga, kord jällegi teen krõbistamiseks kikerherneid, mida kostitatan miski soolasega. #14:57 05.01.2019 kanalilt Kokkama

 

Kajastused